Delicate kledingstukken die je zeker naar O’PURO zou moeten brengen.

We weten dat de mooiste kleding niet altijd de meest praktische is om voor te zorgen… Wanneer kleding een aantal complexiteiten of details vertoont of gewoon een grote emotionele waarde voor u heeft, is het nooit een goed idee om het zelf te proberen wassen en wij raden ten zeerste aan om ze naar een professionele droogkuis te brengen. Het lijkt misschien eenvoudig en voor de hand liggend, maar soms is het niet zo eenvoudig om kledingstukken te herkennen die u uit de was moet laten:

  1. Artikelen met gefabriceerde plooien.

Plooien hebben meer hulp nodig in de ‘afwerking’-fase dan in de reinigingsfase, zodat de plooien er zeker in blijven. Wassen moet altijd op een lage temperatuur en een zachte cyclus worden gedaan. Maar om dubbele plooien te voorkomen en de structuur onaangetast te laten, is een professionele droogkuis zeker een must.

  1. Gestructureerde stukken zoals stropdassen en vesten met schoudervullingen.

De stof van deze kledingstukken ziet er vaak uit alsof je ze in de wasmachine kunt gooien, maar door de temperatuur van het water, in combinatie met de reinigingscyclus zelf, kunnen deze items vervormen – waardoor de structurele eigenschappen worden verzacht, wat betekent dat de vorm van de kleding volledig kan worden veranderd .

3. Stukken met decoratieve kralen, en pailletten.

Controleer of de versieringen zijn genaaid of geplakt – als het de eerste is en het materiaal wasvriendelijk is, kun je wegkomen met een delicate handwas. Zo niet, dan kunt u het beste chemisch reinigen.

4. Maatpakken, vesten en jassen.

Ze mogen nooit worden gewassen, omdat ze een mix van verschillende stoffen in de bekleding en voeringen bevatten die in verschillende mate kunnen krimpen en ervoor kunnen zorgen dat de kledingstukken hun vorm verliezen.

5. Artikelen gemaakt van acetaat, triacetaat of rayon.

Sommigen adviseren u deze stoffen koud te wassen of met de hand te wassen om een ​​vergelijkbaar resultaat te krijgen. De vezels waaruit deze kleding bestaan, zijn echter zeer vatbaar voor krimp – wat onmogelijk is om te keren, deze stoffen zijn tevens zeer moeilijk om te strijken.