Het is weer Lente!

Heb je ook zoveel zin, na dagen van fysieke opsluiting, om de ramen wijd te openen, alle mooie dingen in je woonkamer te herschikken en die kasten netjes op te ruimen? Het volledig O’PURO team staat voor je klaar! Daarom hebben we enkele tips samengesteld voor een groenere en gezondere Lentekuis – het helpt je niet alleen je huis op te frissen, het is ook een geweldige manier om stress en angst te verminderen en het geeft je een broodnodig gevoel van vrede.

Meer dan ooit is een grondige Lentekuis wat we nodig hebben om onze gezinnen gezond te houden.

Opruimen en organiseren.

Hoewel de eigenlijke schoonmaak een belangrijk onderdeel is van de Lentekuis, is het ook een geweldige kans om uw woon- of werkruimte op te ruimen en te organiseren.

Deze extra tijd thuis is een goed moment om na te gaan wat je in je garderobe hebt en door je garderobe te gaan en te ruimen en te organiseren.(in de stijl van Marie Kondo!) Om de kleren die je wilt houden en de kleren die je niet meer draagt ​​een nieuwe kans te geven.

Verminder vervuiling binnenshuis

In de media verschenen er verschillende artikelen dat in deze tijd van langzaam leven de luchtvervuiling enorm is gedaald, als gevolg van het stilleggen van industriële activiteiten – wat geweldig nieuws is voor de natuurlijke wereld, maar ook voor onze samenlevingen, omdat wordt aangenomen dat de toenemende stikstofdioxide aandoeningen geeft aan de luchtwegen, zoals astma. Maar het is belangrijk om ook rekening te houden met de kwaliteit van de lucht in uw eigen huis: sommige dingen die we gebruiken om ons huis comfortabeler te maken, zoals geurkaarsen of luchtverfrissers, verhogen onze blootstelling aan chemicaliën binnenshuis.

Hier is een lijst met dingen die u kunt doen om verontreinigende stoffen binnenshuis te verminderen:

  • Vergeet niet om elke dag kamers te luchten en ramen te openen, of gebruik de afzuigkap tijdens het koken.
  • Zorg ervoor dat u uw beddengoed regelmatig schoonmaakt, aangezien ongewassen beddengoed ook allergieën, astma en een verstopte neus kan veroorzaken – en zeer aantrekkelijk is voor huisstofmijt. U vindt onze gids over het schoonmaken en verzorgen van uw beddengoed en beddengoed hier.
  • Schakel over op een sojakaars – ze zijn niet giftig en gaan over het algemeen langer mee dan kaarsen op basis van petroleum.
  • Voeg wat planten toe aan uw huis – het zijn geweldige natuurlijke luchtreinigers en luchtbevochtigers.

We hopen dat je nu klaar bent om je voorjaarsschoonmaak een kickstart te geven – en dat je je extra goed zult voelen als het klaar is. Blijf veilig en blijf thuis als het nodig is!