Wat is een ecologische droogkuis?

In tegenstelling tot een conventionele droogkuis die kleding doordrenken met chemicaliën die ze vervolgens verdampen bij zeer hoge temperaturen, gebruiken we een veel meer planeet- en mensvriendelijke solvent, dat is gebaseerd op niet-giftige, biologisch afbreekbare detergenten die zeer effectief zijn en minder agressief zijn voor de kleding. Tevens door het inzetten van de recentste machines en software kunnen we garanderen een verschil te kunnen maken tegenover de klassieke werkwijze. Al met al is O’PURO een mix van ambachtelijke verzorging en deskundige technologie: als specialisten behandelen we met passie en vakmanschap alle kleding en textiel en worden we daarbij geholpen door de beste technologische hulpmiddelen die zowel de kleding, het textiel alsook onze teamleden ten goede komen.

Welke stappen doorloopt uw kleding bij O’PURO

1. Kledingonderzoek: het begint allemaal met een volledige inspectie van elk kledingstuk als het in ons Atelier binnenkomt. Onze bijbel zijn het onderhoudsetiket of samenstellingsetiket dat normaal op ieder kledingstuk kan worden teruggevonden ( Tip ; knip deze niet weg). Op basis van deze instructies gaan we de kleding sorteren op basis van kleur en stof. Alle instructies die de winkelbediende heeft genoteerd worden gelezen en opgevolgd. Hoe meer info u ons geeft, hoe beter we aan de slag kunnen gaan.

Volgens kleur en stof sorteren

2. Voor-ontvlekken: hier worden vlekken beoordeeld en rekening houdend met de stof; de juiste middelen met de hand voorbehandeld.

Manueel ontvlekken

3. Machinereiniging: vervolgens wordt het kledingstuk in onze intelligente reinigingsmachines geplaatst, en wordt het juiste reinigingsprogramma geselecteerd. U zal er waarschijnlijk ook versteld van staan hoe slim een hedendaags wasmachine wel is; maar koppel dit aan de afmeting van onze machines, en je krijgt een super gesofisticeerde machine die je kleding de juiste behandeling geeft.

reinigen…

4. Na het reinigen worden alle kledingstukken klaargemaakt voor de  afwerking. Onze professionele persen werken met de hand alle resterende vouwen weg en zorgen ervoor dat het artikel volgens de hoogste standaard wordt geperst, gestreken of gestoomd, zodat alles weer keurig, fris en net kan worden gedragen.

alles keurig opstrijken…

5. Kwaliteitscontrole: alvorens we alles zorgvuldig klaarmaken voordat het vertrekt uit ons Atelier , voeren we een individuele controle van elk kledingstuk uit, één voor één, om er zeker van te zijn dat we we uw vertrouwen waard zijn !

Waarom we PER niet gebruiken?

Ondanks zijn naam is een conventionele stomerij helemaal niet droog – en ook niet schoon, dit proces omvat het weken van de kleding in reinigingsmiddelen op basis van oplosmiddelen, zoals ‘PER’ (perchloorethyleen). PER is het dominante oplosmiddel in de “stomerij” -industrie, PER is een kleurloze, niet-ontvlambare chemische stof die sinds de jaren vijftig wordt gebruikt als standaardoplosmiddel voor chemisch reinigen. Het is meer recentelijk verboden in Frankrijk, de VS en andere Europese landen vanwege de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van PER.

Eco-reinigingsmethode

“Beter voor je gezondheid, je kleding en de planeet”.

Onze reinigingsmethode heeft ook een positieve invloed op kleding: terwijl chemisch reinigen uw kleding kan beschadigen en de textielvezels kan aantasten vanwege de hoge temperaturen en de agressieve chemicaliën die in het proces worden gebruikt. Bij O’PURO willen we dat klanten een duurzaam alternatief hebben voor de verzorging van hun kleding. We willen ook de levensduur verlengen van alle kledingstukken die ons Atelier binnenkomen. Wij zijn van mening dat het zorgen voor wat je al in je garderobe hebt, de meest duurzame optie is.

Het beschermen van uw gezondheid, uw kleding en het milieu is onze hoogste prioriteit bij O’PURO en we zijn ervan overtuigd dat de technologie die we gebruiken een waarde toevoegt aan alle drie. Bij O’PURO werken we hard om elke stap van ons proces duurzamer te maken, van recycling tot verpakking – u kunt meer lezen over onze aanpak in onze blogpost “O’PURO’s strijd tegen plasticvervuiling”.

We hopen dat dit heeft geholpen om een ​​nieuw licht te werpen op onze methode als geheel en als je nog geen vaste klant bent, hopen we van harte dat dit je heeft geïnspireerd om onze diensten uit te proberen – je huid, je kleding en de planeet zullen je er dankbaar voor zijn. Boek een ophaling van uw kleding en probeer ons vandaag nog uit! We kijken ernaar uit u te helpen de levensduur van uw meest geliefde items nog vele jaren te verlengen.