Droogkuis

O'PURO, de groene droogkuis

O’PURO, De Groene Droogkuis

O'PURO is de groene droogkuis! Waarom? Wel omdat we een niet-toxisch en milieuvriendelijk alternatief voor chemisch reinigen toepassen. Traditionele chemische droogkuismachines gebruiken perchloorethyleen. O’PURO werkt niet met chemische solventen! Indien u kiest voor het reinigen van kleding en textiel (donsdekens ...) op een echt eco-vriendelijke manier, veilig voor milieu en mens, is O’PURO het alternatief.

Meer info over het solvent  waar we met reinigen

Tijdens een droogkuisreinigingsbeurt wordt textiel bij lage temperatuur, met minder krachtige mechanische bewegingen dan in de doorsnee wasmachine rondgedraaid, zonder chemische oplosmiddelen en met professionele reinigingszepen. Vezels worden op die manier beter beschermd. Het oplossingsmiddel of solvent wordt gerecycleerd in een continu distillatieproces tijdens hetwelk het vuil wordt onttrokken en opgeslagen in vaten. Zo wordt er niets geloosd.

Beter Voorkomen Dan Genezen

Kleding aankopen betekent een investering in tijd én geld. U hebt er alle belang bij dat uw favoriete kledingstukken in leder, daim, zijde, linnen enzovoort zo lang mogelijk meegaan. Het gaat hier over “duurzaamheid” en “slow fashion” wat zoveel betekent als ethisch verantwoorde kwaliteitsmode. Minder, maar beter kopen impliceert dat u langer plezier wil hebben van uw kwaliteitskleding. En dat kan! Door regelmatige verzorging. Bovendien draagt u bij tot een gezondere leefomgeving, voorkomt u stofmijten en allergische reacties. U poetst uw tanden toch ook elke dag om gaatjes te voorkomen? Wel, zo gaat het ook met kleding.

Vertrouw uw stadskleding, feestkleding en ceremoniekleding toe aan O’PURO voor een verzorgingsgsbeurt zodat die proper kan opgeborgen worden voor een volgende gelegenheid. Ook uniformkleding, dans- en theaterkostuums zijn in veilige handen bij O’PURO.

O’PURO, No Magic

Uw wasmachine beschikt over een programma voor “delicate was”?

”Delicate was” moet u wel degelijk delicaat interpreteren. Bepaalde tere weefsels zoals satijn en natuurzijde zijn op zich niet geschikt voor de wasmachine of handwas om met een doorsnee wasmiddel gewassen te worden. De kans dat deze delicate vezels krimpen, uitzetten of breken is reëel. Maar in het gamma wasproducten van The Laundress dat O’PURO aanbiedt vindt u een zeker een wasmiddel waarmee u toch de uitdaging kunt aangaan, mits het strikt opvolgen van de opgegeven wasinstructie.

Kleding met pailletten of parels, in verschillende kleuren en materialen zoals (imitatie)daim, leder en bont verdragen geen water. Als die texturen in aanraking komen met water verharden ze en kan de kleur “degraderen” (vervagen) of “aanbloeden” (kleur afgeven op andere kledingstukken). De eventuele 'appret' (glansmiddelen of andere coatings op textiel) kan verdwijnen of beginnen te kleven. De vorm en structuur van uw tot nu schitterend passende jurk kunnen veranderen… En dan heeft dit echt niets met uw figuur te maken. Deze waarschuwingen moeten echt gerespecteerd worden. U kunt in die gevallen beter een beroep doen op de gespecialiseerde droogkuis van O’PURO.

Met de grootste zorg, kennis en passie én met respect voor het milieu behandelt O’PURO textiel dat u beter niet zelf reinigt omwille van de complexiteit van de weefsels. Textielkennis is een vak apart. Een kledingstuk dat verkeerd behandeld werd, kan O’PURO wellicht wat recht trekken maar nooit in zijn oorspronkelijke staat herstellen.

O’PURO Hard Voor Hardnekkige Vlekken

Help! Een vlek! Wat nu? Iedereen kent wel een grootmoederstrucje of een “gouden raad van tante Kaat”…Maar toch. In vele gevallen draait het anders uit dan u had gehoopt. Voor vlekken moet u op uw hoede zijn, want ze werken in de vezels in. Ze “nestelen” zich als het ware in de stof.

Als u zelf wil experimenteren met het verwijderen van vlekken, moet u goed voor ogen houden dat u er nooit mag over wrijven. Dan wordt het alleen maar erger. Dat zou jammer zijn voor uw dierbaar kledingstuk.

Wat we wel aanraden is om de vlek onmiddellijk te verdunnen met water en vochtig te houden, anders ontstaan er ringen in de stof.

In de O’PURO webshop en servicepunten treft u een uniek gamma was- en verzorgingsproducten aan waaronder aangepaste wasmiddelen tegen vlekken. Als u twijfelt, is het raadzamer uw kledingstuk zo snel mogelijk naar uw O’PURO servicepunt te brengen waar onze adviseurs het met respect en kennis van zaken zullen bekijken én desgevallend behandelen.

Nu we toch tips aan het geven zijn… Parfum of eau de toilette vernevelen op uw kleding is uit den boze. Een adequaat alternatief dat geen sporen achterlaat op kleding is onze Fabric Fresh, te koop in de O’PURO servicepunten. Voor meer tips, vul uw e-mail hieronder in:

Hou uw kleding 'als nieuw' met onze 15 gratis tips: