Meubelstoffen, zetels en (dons)dekens

Ook meubelstoffen, dekens en donsdekens verdienen aandacht. Op verzoek haalt O’PURO uw woontextiel op en brengt het zorgvuldig gereinigd terug. Een regelmatige onderhoudsbeurt door O’PURO bevordert de levensduur van uw woontextiel en is bijgevolg geen overbodige luxe.

Meubelstoffen, dekens en donsdekens zijn eveneens broeihaarden van bacterieën en ook hierin kunnen zich huismijten nestelen. Een goede tussentijdse oplossing is onze verfrissende textielspray, verkrijgbaar in de O’PURO verkooppunten.

Info Donsdekens

 

Natuurlijk kan u altijd uw donsdeken in de wasmachine proppen en zelf wassen, maar het kan voor een donsdeken alsook voor de wasmachine echter wel een delicate operatie worden. Een donsdeken absorbeert in een té kleine wastrommel snel zijn eigen gewicht in water, waardoor het donsdeken kan scheuren tijdens het zwieren.

Wij raden u aan om dit door een specialist te laten verrichten, aangezien een te hoge temperatuur, te hoge druk, een te agressief wasmiddel of niet voldoende drogen de kwaliteit van het dons negatief kunnen beïnvloeden.

Enkele vaak voorkomende vlekken die een snelle verzorging vereisen:

 

  • vochtkringen: eenmaal vochtkringen gefixeerd zijn, staan ze voorgoed in uw stof.  Vergelijk het met kledij waarop je morst. Als je de vlek niet snel verwijdert, zal ze na enkele weken ook moeilijk of niet meer weg te halen zijn.
  • Schimmelplekken: schimmels bevatten natuurlijke kleurstoffen. Ze kleuren de vezel dan ook definitief.

 

Hou uw kleding 'als nieuw' met onze 15 gratis tips: